Vodafone s-a apucat să ofere webhosting. O făcea mai demult pe platforma myx, au modificat serviciul precum şi accesul clienţilor la el promiţând marea cu sarea, cum aveam un domeniu înregistrat pe platforma myx de care eram ataşat sufleteşte (gtd.ro), mi-am luat inima în dinţi şi am facut abonament al vodafone pentru găzduirea acelui domeniu prin transferarea contului prepayed la care nu mai aveam acces datorită modificărilor pe care le făcuseră.

Am ţinut acel domeniu în repaos câteva luni, timp în care aveam acces ok la el prin ftp, în momentul în care am luat decizia să instalez platforma wordpress am constatat că pentru acces la baza de date tre’ să fac upgrade de pachet, zis şi făcut, foarte mulţumit am fost de felul în care mergea wordpress-ul, conexiune rapidă cu baza de date, fără erori la instalarea de diferite module, am crezut că mi-a pus d-zeu mâna în cap, şi m-am apucat să promovez site-ul nou creat, în doar o săptămână am ajuns de la 30 vizitatori pe zi la peste 500, deja eram în al nouălea cer, când, într-o după-amiază accesez site-ul ecranul alb …

Ce să fie? Studiez un pic problema şi obser faptul că wordpress-ul nu mai putea lua legătura cu baza de date, cum platforma lor de administrare nu îţi lasă prea multe opţiuni pun mâna pe telefon şi sun la „tehnic” – cea mai mare prostie (exceptând-o pe aceea de a neglija să-mi fac un back-up la baza de date) … nu vreau să mai intru în amănunte ca să nu mă enervez … dar rezultatul a fost sublim: după câteva ore de vorbit la telefon cu nişte băieţi simpatici plătiţi (bine –  bănuiesc ) discuţia se termină cumva în genul:

” _ Aveaţi fişiere pe contul gtd.ro?

_ Da, normal, de ce ?

_ Îmi pare rău,  dar cred că s-au şters … am încercat să ştergem un subdomeniu şi s-a şters tot contul, o să vedem care este problema dar v-a trebui să refaceţi tot, aveţi back-up făcut la baza de date, nu?

_ Nu !!!!!???!!”

În final alt băiat „de treabă” m-ia răspuns la un e-mail, foarte prompt, aducându-mi o veste bună: imi pot transfera numele domeniului prin ROTLD astfel încât să-l pot găzdui în altă parte !

Cu adevărat o veste bună !

PS: Nota 10 pentru Departamentul Relații cu Clienții – Vodafone, isi fac treaba cum trebuie! Am reușit sa-mi transfer domeniul http://www.gtd.ro pe numele meu, sa-l găzduiesc in alta parte si nu sunt taxat de Vodafone pentru servicii pe care nu le prestează spre deosebire de Romtelecom. Vodafone rămâne in topul preferințelor mele ca si companie de telecomunicații.