În ultima vreme, vrând sau nu, mi-au ajuns la ureche tot felul de povești macabre despre copii răpiți sau găsiți aruncați fără organe, este drept că toate aceste povești ce îmi ajung la urechi sunt înflorite de telefonul fără fir specific bârfelor.
Este drept că nu am aflat despre astfel de cazuri din surse mai demne de încredere iar căutând pe internet ceva asemănător nu am găsit decât un interviu acordat postului Nova TV Mediaș în toamna anului trecut de comisarul şef Ion Cimpoeru, comandantul adjunct al Poliţiei Mediaş.

Acum nu știu ce să cred … voi ce credeți? Ați auzit astfel de zvonuri prin părțile voastre?

P.S. Înainte de ’89 astfel de zvonuri precum că există secte și organizații criminale ce răpesc copii pentru organe sau pentru a-i trimete la cerșit circulau în mod frecvent pe la cozi și colțuri împrăștiate fiind chiar de unele cadre didactice însărcinate cu propaganda … în schimb, acum când avem tot felul de canale media la dispoziție îmi pare ușor deplasat aceast val de zvonuri …

Am găsit un site unde veți găsi toate aceste zvonuri postate de diverși … http://www.pregatit.com

Faptul că nu există o reacție oficială la aceste zvonuri mă face să merg cu gândul la un fel de zvonistică securistă menită să țină lumea izolată în locuințe și să se împidice astfel eventuale revolte catalizate de nemulțumirea elevilor picați la BAC. Aceasta era si tactica pe care o folosea Securitatea regimului Comunist pentru a înfrăna gustul de revoltă al cetățenilor !