Ce poți scrie pe un blog?


La început ai impresia că pe blogul tău poţi scrie orice. Într-adevăr la începutul începutului chiar poţi scrie orice pentru că oricum nu îţi citeşte blogul mai nimeni. După o vreme apar câţiva cititori, pe care îi poţi număra pe degetele de la o mâna şi deşi sunt în fiecare zi alţii, începi să conştientizezi că nu scrii doar pentru tine, încerci să scrii cât mai coerent şi cât mai corect. Cu timpul prinzi câteva noţiuni elementare de SEO şi reuşeşti să promovezi puţin blogul de care te-ai ataşat. Dacă ai ceva de spus încep să apară câţiva cititori fideli şi chiar câteva reacţii sub formă de comentarii. Deja ai câteva zeci de ‘unici’ pe zi, simţi că nu ai pierdut timpul degeaba dar împreună cu traficul creşte şi apăsarea răspunderii a ceea ce scrii.
După ce treci pragul critic de o sută de ‘unici’ pe zi începi să îţi doreşti mai mult, să poţi dezvălui nedreptăţile ce te înconjoară şi realizezi că nu poţi. Nu poţi scrie despre poliţistul care ia şpagă, nu poţi scrie depre funcţionarul ce ia pungi cu cafea prin intrarea din spate în timp ce tu aştepţi ca prostu’ la geam, nu poţi scrie despre proxenetul ce îţi zgârie subconştientul ori decâte ori vrei să îţi limezeşti gândurile cu o ţigară, la muncă fiind.

Nu poţi să scrii despre multe lucruri pentru că eşti în stadiul în care eşti un ‘nimeni’ cu ambiţii pentru că ai mai multe şanse să îţi bagi astfel beţe în roată decât să schimbi această lume nedreaptă!

Pentru cei ajumşi în această fază am făcut blogul http://www.scrie.eu care acum e mic dar care va creşte cu siguranţă. Acesta este locul unde puteţi scrie şi sub protecţia anonimatului . Vă aştept!

6 gânduri despre ”Ce poți scrie pe un blog?

  • Grig zice:

   Fată dragă nu fi tristă dar trebuie să accepţi sfaturi:
   – pentru o „carieră” în viaţă nu este de ajuns să perseverzi trebuie să mai faci şi „progresuri”, pun pariu că-ţi place Guţă, nu?

   Apreciază

 1. Tibi zice:

  despre proiect nu e o idee rea, dar personal nu mai fac fata sa scriu, si la job, si pe blog personal, si colaborare sub pseudonim

  despre neatingerea pragului de 100 de vizitatori in 2 ani..ceva nu e in regula, ori nu scrii suficient de des..ori nu stiu..vizitatorii din google ma dispera, eu fac tot posibilul sa nu imi vina de acolo, caci aia rar citesc o a doua pagina..

  Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.