Obligativitatea intonării a cel puţin patru strofe din Imnul Naţional de Stat la începutul festivităţilor ocazionate de noul an şcolar, nu a făcut altceva decât să arate, tuturor celor ce au vrut să vadă, cât de respectat este Statul Român de către cetăţenii săi.
Cei mai înverşunaţi naţionalişti s-au arătat bucuroşi că s-a luat o astfel de decizie dar nu s-au arătat la fel de „mişcaţi” la auzul imnului, cât despre fredonare nici nu poate fi vorba pentru că nici măcar unu la sută din cetăţenii acestei ţări nu cunosc măcar versurile variantei prescurtate a acestuia.
Nu înţeleg de unde atâta „respect” pentru Imnul naţional din partea mai marilor clasei politice actuale. Nu este de ajuns să obligi cetăţenii unui stat să-şi respecte statul şi simbolurile acestuia. Respectul adevărat vine pe cale de reciprocitate, adică pe principiul: mă respecţi te respect!
Cum statul Român nu îşi mai respectă cetăţenii, nici cetăţenii acestuia nu mai pot avea respect faţă de el şi de simbolurile sale, şi nu mă refer doar la oamenii de rând, însuşi Preşedintele acestui Stat numit România ne arată de câte ori are ocazia că nu îl respectă folosind expresii „mârlăneşti” în timpul exercitării acestei înalte funcţii de reprezentare.
Eu vreau respect. Eu vreau să respect statul dar vreau în acelaşi timp ca şi statul să mă respecte. Nu vreau să fiu tratat cu spatele atunci când mă adresez instituţiilor statului, nu vreau ca reprezentanţii statului să aibă un limbaj nedemn de funcţia lor, dar nu vreau nici ca ei să mă prostească folosind un limbaj de „lemn” aşa cum au făcut-o predecesorii actualei puteri.
Am menţionat în acest articol doar persoana preşedintelui nu pentru că ar fi singurul vinovat pentru această situaţie ci deoarece am convingerea personală că este singura personalitate ce merită menţionată, toate celelalte personaje din viaţa politică post-decembristă, începând cu Ion Iliescu, trecând prin tot spectrul clasei politice şi ajungând la Emil Boc nu sunt demne nici măcar de dispreţ!
Sper ca peste 10 ani, în România, la începutul oricărei festivităţi, toţi participanţii să intoneze Imnul de Stat, indiferent care va fi acela, cu mândrie adevărată şi RESPECT!