Ce nu înțelege Ponta despre #rosiamontana


L-am auzi pe Victoraș Ponta, vorbind la radio despre cât de utilă ar fi exploatare zăcămintelor de la Roșia Montană, mai ales în cazul în care s-ar respecta „cele mai înalte” standarde de mediu și nu pot să mă abțin să nu fac câteva comentarii:

1. Majoritatea românilor NU sunt de acord ca actuala clasă politică să „valorifice” un astfel de bun național. Motivele sunt simple. Jaful și iresponsabilitatea. Oamenii de rând se întreabă dacă nu cumva generațiile viitoare ne vor condamna pentru faptul că am permis ca o astfel de resursă, neregenerabilă, să fie dată doar în folosul a câtorva oameni și în detrimentul interesului național.

2. Poluarea este doar „cireașa” de pe tortul acestui jaf. Adică omul de rând înțelege că suntem o nație de proști și neajutorați și că din când în când mai plătim câte un tribut marilor puteri sub forma contractelor gen Bechtel, dar să ne mai îmbolnăvim și pământul în acest scop … asta e prea de tot!

3. Ponta vorbește în van. Nimeni nu-l mai crede. Cred că nici el nu mai crede cu tărie ceea ce spune. A intrat în rândul clasei politice. Este indezirabil, la fel ca: Băsescu, Năstase, Iliescu, Roman, Udrea, Boc, Antonescu, Blaga … și lista ar continua până la epuizarea tuturor celor ce au ocupat scaune de miniștrii sau parlamentari în ultimii 50 de ani, precum și a rudelor acestora!

2 gânduri despre ”Ce nu înțelege Ponta despre #rosiamontana

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.