UN-troopsSe pare că cineva a scris un scenariu pe care actorii nu l-au jucat cum trebuie. Mă gândeam daca nu cumva acel scenariu a fost plagiat după altele mai demult jucate, doar așa mi-aș putea explica faptul că cineva a anticipat urmările și nu a mai jucat doar din instinct.

Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina va avea oricum urmări nasoale. Lumea se va schimba din temelii începând cu acest episod. Cineva s-a jucat cu focul pe lângă un fitil si acesta s-a aprins. Chiar dacă acesta va fi stins în timp util, el tot scurt va rămâne și, în cazul în care altcineva va repeta greșala, probabilitatea ca acel fitil să mai poată fi stins în timp util va fi cu mult mai mică.

Indiferent dacă Putin va câștiga sau nu această mică bătălie se vor crea premizele unei noi așezări de forțe pe plan global.

Singura soluție, pe care eu o văd viabilă, ar fi organizarea de alegeri, în cel mai scurt timp, sub supravegherea trupelor ONU (formate doar din militari ai țărilor ce au semnat Memorandumul de la Budapesta).