digi rcs rds vs romtelecom cosmoteÎn urma cu câteva săptămâni am renunțat la serviciile Romtelecom.
Am luat cam tot ce se putea lua ca și serviciu de comunicații de la RCS&RDS.

Acum, că am ceva vechime la noul furnizor, pot să-mi spun părerea și despre acesta.

Televiziunea
Pachetul de programe educaționale îmi pare ceva mai slăbuț decât cel oferit de Romtelecom. La filme stăm bine, este și Comedy Central, este și HBO iar Paramount și Digi Film reprezintă un plus.

Marele avantaj al televiziunii de la Digi este reprezentat de felul în care semnalul ajunge la utilizatorul final. Acesta din urmă nu are neapărat nevoie de un receiver care să-i decodeze semnalul, nici în cazul celui digital HD, noile modele de televizoare având capacitatea de a face acest lucru. Astfel, un abonat, poate vedea programe diferite din pachetul standard, simultan, la oricâte televizoare ar avea în posesie.

Telefonia
Cred că au cele mai mici tarife de telefonie de pe piață. Cu abonamentul Digi Mobil Optim nelimitat ai convorbiri și date 3G fără limită în țară dar și în anumite rețele din afară, pentru doar 5 euro pe lună.
Acoperirea este foarte bună, cel puțin în București.
Singurul dezavantaj al telefoniei fixe de la RCS&RDS ar fi acela că nu poate fi folosită în cazul în care te confrunți cu o pană de curent.

Internetul
Viteza cu care poate fi accesat internetul din rețeaua Digi este cât se poate de bună.
Acasă prin fibră optică, în oraș prin wi-fi sau 3G. Deocamdată 4G-ul nu-i disponibil, dar sincer vă spun că prefer viteza 3G, fără limite absurde de volum, unei viteze 4G de care să mă folosesc doar 5 zile din 30.

Serviciul de Relații cu Clienții
Deși nu excelează la capitolul promptitudine, parcă personalul care interacționează cu clienții este ceva mai serviabil și mai politicos .