Era aseară la TV o știre potrivit căreia în Italia au fost retrase de la vânzare multe tipuri de elastice colorate din cele pe care le folosesc copii pentru a împleti brățări și bentițe.

Întrebarea care vene odată cu știrea era următoarea:
Care dintre elasticele colorate pentru brățări sunt dăunătoare sănătății copiilor noștri?
Unul dintre reporteri pusese această întrebare unui funcționar de la ANPC, care ne recomanda să verificam dacă există semnul de conformitate pentru UE, acel CE care este marcat pe toate produsele chinezești, chiar daca nu au fost aprobate pentru consum în UE, sub pretextul că înseamna China Export.

Majoritatea seturilor cu astfel de elastice nu au nici traduceri, nici importatorul menționat pe ambalaj, ceea ce înseamna că nu pot prezenta încredere privind conformitatea.

punguta cu elastice colorate pentru bratariSfatul meu ar fi să achiziționați produse care respectă legislația română, adică au menționat importatorul si au etichetă tradusă în limba română.

Categoric astfel de punguțe cu elastice colorate vor fi greu de găsit pe piață din românia, dar cred că, pentru sănătatea copiilor noștri merită să depunem efortul de a le căuta!