E vineri seara, te mai întâlnești cu unul, cu altul și încerci să fii politicos și să-l saluți, îi spui „Week-end Plăcut!”. Îmi pare normal să-i urezi unui om să aibă parte de un sfârșit de săptămână plăcut, nu?! Mă intrigă cei care-ți dau replica resemnați: „Mersi, da’ eu muncesc week-endul ăsta.”

Cred că de aici vin multe dintre problemele noastre, ale tuturor.

Pai și dacă te duci la muncă nu te poți bucura de o urare? În orice activitate ai fi angrenat poți avea zile plăcute sau mai putin fericite, ce-i rău în faptul că cineva ți-a urat „week-end plăcut!” și tu tre’ să te duci la muncă?!

Pe lângă această manie a contrazicerii, mulți dintre noi mai avem o meteahnă: ne apucăm să încercăm să ne câștigăm existența făcând lucruri pe care nu dorim în mod special să le facem, ci doar așa pentru un colț de pâine.

E adevărat ca ne e greu, că viața-i scumpă, dar ar trebui să ne gândim atât noi cât si angajatorii la acest aspect. Cât randament poți da atunci când faci un lucru cu plăcere și cât reușești să faci atunci când te faci că faci ceva doar pentru a obține atât cât să nu mori de foame.