Chiar și cei ce se apucă să-și scrie gândurile și opiniile pe un blog doar din pasiune și fără a avea ca și scop final un câștig material ajung să se întrebe, la un moment dat, câți bani ar putea obține cu ajutorul blogului său. Așa dar, este bine de știut că:

Bani din bloguri poți face dacă:

  • Iei bani din click-uri sau afișări de anunțuri de la un serviciu specializat: AdSense, Etarget etc.
  • Iei comision promovând anumite produse. Această metodă se cheamă marketing afiliat. Poți obține astfel de venituri fie prin afiliere directă cu un magazin online, fie prin intermediul unor firme care sunt specializate în a intermedia acest gen de servicii: Profitshare, 2parale etc.
  • Promovându-ți propriile servicii
  • Vânzând pe cont propriu spațiu publicitar sau articole sponsorizate
  • Participând la concursuri destinate unora ca tine

Din experiență îți spun că cele mai avantajoase metode de a face bani din bloguri sunt primele două, în cazul în care a un trafic substanțial și sănătos. În caz contrar rămâne ultima variantă, combinată cu un dram de noroc, ca și alternativă de a face repede rost de un ban cinstit din blog.

Venituri substanțiale poți obține și prin parteneriate cu agenții de publicitate online, indiferent de volumul de trafic al blogului / site-ului tău. Acestea au avantajul de a ajunge rapid la cei ce au nevoie de reclamă și sunt dispuși să și cheltuiască sume importante de bani pentru a-și satisface această nevoie.

Grig.CO New Media SRL-D este o astfel de agenție care, deși este la început de drum, te poate pune în legătură cu firme serioase, oferindu-ți astfel oportunitatea unor câștiguri substanțiale, pe măsura efortului tău de a ține și promova un blog / site cu conținut util și original.

Bani noi
Bani noi