Biserica în școli sau școli în biserică?


Eu mi-aș dori ca sistemul public de învățământ să rămână laic, fără culte religioase amestecate într-un sistem de învățământ bolnav și ineficient.

Recunosc însă implicarea Bisericii în alfabetizarea poporului român. În acele vremuri Biserica Ortodoxă Română venea în întâmpinarea nevoilor enoriașilor și parcă era mai aproape de învățăturile Mântuitorului .

Societatea a evoluat între timp . Biserica Ortodoxă a rămas în schimb închistată în interesele unor  „Prea Fericiti”,  fiind din ce în ce mai lacomă și mai îndepărtată de popor, dar și de Învățăturile Mântuitorului.

Domnul General Daniel, actualul conducător al armatei de profitori cu haine bisericești, a tras niște sfori pentru a putea controla „procesul” de îndobitocire al tinerilor.

Dacă Biserica Ortodoxă vrea neapărat să se implice în educarea tinerei generații,  poate înființa liniștită școli și grădinițe proprii pe lângă biserici, cu sprijin din partea acestora.

3 gânduri despre ”Biserica în școli sau școli în biserică?

 1. un Crestin zice:

  BOR-ul, ca și instituție nu are dreptul de a pretinde că face educație deoarece BOR-ul nu este altceva decât o organizație de tip mafiot care ar trebui cercetată și judecată de către instituții obiective ale unui stat laic.

  Acest lucru se va putea întâmpla doar atunci când judecători și procurori vor fi cei ce sunt azi în băncile școlilor. Acesta este motivul pentru care ofițeri popiți vor să „educe” tânăra generație.

  Apreciază

  • grig zice:

   Un creștin adevărat oferă din bunătate, fără a cere ceva în schimb! Nu aș fi de acord cu religia obligatorie în școli nici dacă i-ar da BOR-ul bursă copilului 1000€ pe lună!

   Sunt o grămadă de copii care nu frecventează școala pentru că nu-și permit haine, rechizite, transport etc, menirea Bisericilor ar trebui să fie aceea de a se ocupa cu precădere de aceștia, deoarece aceștia sunt cei mai vulnerabili în fața ispitei.

   Biserica Ortodoxă Română trebuie să se reformeze din interior, să fie mai transparentă și să respecte legile statului pentru a putea recăpăta credibilitate, nu să stea cu mâna întinsă pentru a cerși bani și alte drepturi în timp ce face evaziune fiscală.

   Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.