De ce ai nevoie de cursuri pentru a comunica?


Comunicarea reprezintă principalul nostru atu. Indiferent de metoda pe care o alegem, comunicarea dintre noi ne permite să devenim ființe sociale, să ne înțelegem reciproc nevoile, să ne ajutăm sau să profităm în funcție de acestea.

Oamenii au reuși să stăpânească pământul tocmai datorită complexității modului nostru de comunicare. Folosim mai multe metode de a comunica și mereu căutăm alte metode de a transmite, stoca și prelucra informații.

Chiar dacă am ajuns la performanțe de neimaginat în urmă cu doar câteva decenii, avem în permanență câte ceva de învățat despre cum să comunicăm între noi, despre cum să ne facem mai bine înțeleși și mai ales despre cum să atragem atenția celui căruia vrem să-i transmitem o informație.

Datorită evoluției noastre fulgerătoare în materie de comunicare, pentru a putea să ne adaptăm mai ușor noilor metode, riscăm să neglijăm câteva aspecte foarte importante ale unei metode de comunicare străvechi: vorbirea.

Există cursuri de comunicare organizate de oameni pasionați, care ne pot ajuta să fim mai eficienți în ceea ce vrem să facem datorită unor mici detalii cum ar fi expresivitatea vorbirii.

Un gând despre ”De ce ai nevoie de cursuri pentru a comunica?

  1. Claudiu zice:

    Buna ziua,

    Sunt perfect deacord cu acest articol si sper ca din ce in ce mai multa lume sa constientizeze importanta unei educatii in comunicare. Ceva carti bune pe aceasta tema puteti sa recomandati?

    Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.