Tot apar la știri cazuri de mici comercianți amendați pentru că au avut ±50 lei în gestiune.

Trebuie să ne aducem aminte că se apropie una dintre cele 2 mari momente de consum din România: Sărbătorile Pascale. Precum noi, toți ceilalți, ne frământăm pentru a găsi soluții de venituri suplimentare pentru a putea face față cerințelor, așa și ei, funcționarii cu drept de control își iau avânt în diferite tematici înainte de Paște, de 1 Mai, de Crăciun sau de Sf Maria.

Dacă lucrurile s-ar întâmpla în limitele bunului simț am putea crede că aceste „controale tematice” au ca scop limitarea avântului evazionist în astfel de perioade, dar practica ne arată că aceste controale sunt folosite pentru a aduna bani negri de la micii afaceriști.

În cazul în care aceste știri, potrivit cărora au fost amendați oameni de afacerii ce au plătit impozite de milioane de euro pe decursul unui an pentru „evaziuni” de 50 lei, se dovedesc a fi adevărate, tind să cred că în aceste zile tematica a fost: „amendează-i pe toți cei ce nu sar cu plicul”.

Cum să spui tu că nu sunt bani la buget pentru școli și spitale pentru că un ospătar nu-și declară șpaga, atunci când foști tăi apropiați sunt cercetați pentru că au sustras din visteria Statului sute de milioane de euro?! Cum poți tu să spui că din cauza lu’ tanti Floarea care vinde urzici pe marginea străzii, fără a plăti impozit pe acel venit, nu sunt bani pentru a da salarii decente profesorilor și doctorilor când tu, în calitate de ordonator de credite iei bani din bugetul de stat pentru a-i vira în conturile celui mai mare evazionist din România: BOR?!

Spuneți mai bine că mai aveți în plan ceva contracte cu parandelâc și ați constatat că s-a cam golit putineiul.