Poate părea logică decizia de a impozita bacșișul dar, în realitate, aceasta este izvorâtă din incompetență.

Adică, de ce să te duci la o societate comercială pentru a studia dacă există sau nu intenția de a comite „evaziune fiscală”?, de ce să existe prezumția de nevinovăție?, de ce să-și bată capul cu metri cubi de hârțogăraie? Nu este mai simplu să ceri un „x” și să numeri niște bani decât să verifici un bilanț sau o balanță?

Ne plângem că nu sunt bani la stat și alergăm după bacșișul chelnerului lăsând-ul în pace pe cel care lasă mii de euro la o singură masă, fără să-l întrebăm de unde îi are, cu toate că este destul de simplu de verificat ce venituri are declarate și să facem o mica comparație.

Câți ani vor mai trebui să treacă pentru a avea în fruntea unui guvern o persoana care mai și gândește logic din când în când și nu una care pleacă urechea în stânga sau dreapta și pune în practică chestii pe care le-a auzit sau citit?

Trăim într-o țară bolnavă de leucemie, în care globulele albe (organele de control) sunt prea ocupate să le mănânce pe cele roșii (micii întreprinzători) pentru a mai ataca microbi sau viruși ai societății.