Care este cheia succesului în orice domeniu?
Cu toții ne-am pus la un moment dat, conștient sau nu, aceasta întrebare. Răspunsul este simplu, la îndemâna oricui, doar că ne ferim de el din diverse motive. Cheia succesului nu este alta decât comunicarea.

Felul în care comunicăm face diferența dintre o reușită și un eșec în cele mai multe cazuri. Avem nevoie să colaborăm / relaționăm cu alte persoane pentru a ne îndeplini dorințele indiferent care ar fi acestea.

De cele mai multe ori nu reușim să ducem o colaborare la bun sfârșit tocmai datorită unei deficiențe de comunicare. Ori nu reușim să transmitem în mod corect mesajul pe care-l avem de transmis, ori nu reușim să îl transmitem împachetat în așa fel încât el să ajungă nedeformat.

cum-comunicamȘtiați că, atunci când vorbim cu cineva, cuvintele au o importanță de doar 7% în a transmite ceea ce avem de spus? Pe lângă cele șapte procente reprezentate de cuvinte, cel care ne ascultă primesc alte informații pe care le interpretează: intonația, gestica, tonalitatea, expresivitatea … toate aceste aspecte ale vorbirii oferă informații despre noi: siguranța , motivația și veridicitatea celor spuse de noi sunt astfel analizate.

Cunoscând în profunzime toate aspectele comunicării reușim mai mult decât a ne face mai bine înțeleși, reușim să-i înțelegem pe interlocutorii noștri. Putem conduce o discuție în direcția care ne avantajează dacă reușim să fructificăm noi aceste informații.

Chiar dacă noi reușim să ne împăcăm cu felul în care comunicăm, trebuie să avem în vedere felul în care copii noștri se vor descurca în viață. Putem să-i ajutăm oferindu-le șansa să urmeze cursuri de comunicare, astfel ei vor avea un succes mai mare în orice domeniu de activitate.

Orice deprinderi ar dobândi copilul nostru din activitățile școlare sau extrașcolare vor fi mult mai bine fructificate de ei atunci când for fi pe propriile picioare dacă vor stăpâni comunicarea.