Visul oricărui posesor de blog este acela de a putea scrie liber, despre orice, oricând, oriunde, fără a fi constrâns de lipsa mijloacelor materiale.

Mai pe scurt: toți cei care au scris pe un blog măcar odată, au visat la ziua în care vor câștiga destul din această activitate pentru a putea trăi decent.

Cât ar trebui să câștige cineva pentru a considera că poate trăi decent?

Fiecare dintre noi are propria scară de valori în funcție de care poate să-și definească ce înseamnă decent în bani.

Să plecăm de la o sumă pe care mulți o consideră suficientă pentru a putea trăi: 1000 €.

Se poate câștiga lunar această sumă din monetizarea unui blog?

Unii au dovedit că este posibil chiar să depășești această sumă. Totuși, o astfel de realizare nu este la îndemâna oricui.

Concurența există, terenul pe care lupți nu este tocmai stabil, trebuie să ai ce să scrii astfel încât să creezi un spațiu destul de interesant, trebuie să știi să scrii (nu este suficient să știi foarte bine gramatică) astfel încât să păstrezi echilibrul dintre cantitate și calitate.

Pot trece ani buni din momentul în care te apuci să „prestezi” această activitate până când ajungi să o faci și profitabilă.

În tot acest timp trebuie să câștigi bani dintr-o altă activitate pentru a putea supravieţui.

Pentru mulți acest vis va rămâne la stadiul de vis. Important este să conștientizeze acest lucru pentru a nu-și distruge celelalte șanse pe care viața le poate oferi.