Cele mai apreciate de către copii sunt personajele super care se nasc cu puteri uriașe care pot interveni in diferite cazuri imposibil de rezolvat de omul simplu însă acești eroi nu întâmpină nicio dificultate rezolvând problemele cât ai clipi.

Sunt nenumărate personaje animate cu puteri supranaturale pe care multi dintre copii își doresc sa ii imite imaginându-și ca ar fi unul dintre eroi făcând ca lumea din jurul lor sa fie cu totul alta în care problemele toate au o rezolvare imediata. Eu cred ca printre personajele favorite și apreciate de cei mici rămâne eroul Superman care a venit de pe planeta Cripton unde toți cei născuți acolo au puteri speciale care pentru pământeni sunt o adevărată minune și surpriza. Deși înzestrat cu puteri foarte mari, Superman nu vrea sa iasă în evidență ca un papagal roșu, ci se ascunde în spatele unui om obișnuit, ne deosebindu-se de ceilalți, iar când este nevoie de ajutorul lui el se transforma, tot în ascuns, lăsând puterea lui sa acționeze pentru a interveni acolo unde nimeni nu ar putea s-o facă asa cum o face el.

Sunt nenumărate filme artistice cu acest personaj super care a fascinat la vremea aceea întreaga lume încât cinematografele erau arhipline pentru a vedea premiera. De atunci acest personaj si-a facut loc în inima fiecărui copil de aceea au fost scoase pe piață foarte multe jucării cu Supermen, creându-se o adevărată isterie, costumele de Superman își aveau și ele un loc important la balurile mascate din școli și grădinițe. Tot pe aceasta tema sunt și foarte multe jocuri cu superman online care circula pe internet și care sunt foarte căutate de cei mici pentru a-și ajuta eroul să înfrângă dușmanii care îi stau mereu împotrivă ca sa îl facă să își piardă puterile sau, mai rău, sa i le preia.

De asemeni sunt si foarte multe reviste de benzi desenate care de asemeni fac furori si fanii acestui personaj sunt primii care le achiziționează ca sa afle lucruri noi despre întâmplările pline de acțiune în care este implicat personajul favorit. Au apărut și postere care au acoperit pereții camerelor de copii fiind în centrul atenției Superman în diferite ipostaze. Nu trebuie sa omit nici seriile animate mai vechi și mai noi care au fost și sunt urmărite cu sufletul la gura de micii telespectatori nelăsând sa le scape niciun episod.

mania-supermanChiar dacă este un personaj fascinant, Superman a făcut multa valva și a fost considerat un personaj neadecvat pentru copii, care au o imaginație a fantasticului foarte accentuată încât cred ca tot ceea ce vad poate fi și posibil, însă trebuie să îi ajutam pe cei mici să facă diferența dintre imaginar și realitate ca să se evite eventualele accidente. Le putem spune, însă, că și ei pot fi adevărați super eroi dacă își folosesc puterile lor magice: iubirea, generozitatea, vorba bună, zâmbetul … care fac cu adevarat minuni pentru cei care sunt triști din diferite motive.