Potrivit unei știri publicate pe economica.net magazinele Billa vor intra sub tutela puternicului brand franțuzesc Carrefour.

Încă un pas spre monopol în comerțul cu amănuntul din România. Încetul cu încetul, piața comerțului cu amănuntul se va concentra în mâinile a doi mari retaileri: Mega Image și Carrefour, care vor putea controla din ce în ce mai ușor ce cumpăram și la ce prețuri.

Există Consiliul Concurenței, care este împuternicit să ia măsurile necesare pentru a împiedica practicile comerciale neconforme cu o economie de piață liberă și concurențială.

Billa - Carrefour

În comerțul din țara noastră ar trebui, după umila mea părere, favorizați mici comercianți, cei care folosesc capital 100% românesc și al căror profit este impozitat și investit în totalitate la noi în țară. O legislație care să vină în sprijinul acestor mici actori din piața de retail cu facilități fiscale pentru profitul reinvestit, ar crea premizele formării unor lanțuri de magazine care să poată face față concurenței acestor mari multi-naționale și ar ajuta la menținerea unui echilibru în această piață astfel încât să nu existe doar unul sau doi jucători care să decidă ce se vinde și la ce preț sau cu cât este plătit un lucrător comercial în România.

Credeți că este oportună o politică fiscală care să sprijine micile afaceri din România în detrimentul marilor concerne? Eu cred că da, sunt curios care este opinia voastră!