Cu toate că România tranziției poate fi catalogată ca țara tuturor posibilităților, nu-i ușor să faci un ban cinstit din muncă în această țară.

Mulți s-au îmbogățit peste noapte pe aceste meleaguri pentru că au avut șansa de a fi în locul potrivit, la momentul potrivit, dar si pentru că au fost lipsiți de scrupule.

Unii, mai putini la număr, s-au îmbogățit pentru că au avut inspirația de a profita de anumite goluri în piață, reușind astfel să pună bazele unor afaceri de succes.

Cert este că cei ce nu au făcut parte dintre cei menționați mai sus și au dorit să trăiască din salarii, mizând pe un venit mic dar sigur, au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Mai putin unii dintre ei, care au reușit să mai ciupească câte-ceva ori de la locul de muncă, ori de la stat fie obținând ceva „ajutoare”, ori eludând mai mult sau mai puțin plata taxelor sau impozitelor către acesta.

Nu ar fi frumos să nu existe om care muncind să nu poată trăi decent în timp ce-și permite să pună și un ban pentru investiții?