sau :

Cum sincronizăm programul controlorilor RATB cu cel al tonetelor pentru a maximiza profitul.

După ce și-au făcut de cap cu noile autobuze Mercedes Citaro, care sunt acum mai mult defecte decât de încredere, managerii RATB s-au gândit să rotunjască cu japca veniturile companiei. Principiul e simplu,  nu vindem titluri de călătorie, mai bine trimitem controlorii pe traseu.

La stația RATB Universitate, în sensul de mers către piața CA Rosetti, există undeva în depărtare o tonetă care are program redus.
Fix la ora 14:45, la 15 minute după ce toneta s-a închis, de acolo pleacă pe traseu Controlorii RATB, o stație, apoi se reîntorc.

Mai au un obicei, acela de a controla mai intens în week-enduri atunci când mai au și controlorii loc, mijloacele de transport nefiind înțesate până la refuz, tocmai pentru că si numărul locurilor de unde se pot achiziționa titluri de călătorie este mult mai mic.

Un alt prost obicei al controlorilor este acela de a bloca aparatele de taxat în modul „control” chiar înainte de închiderea ușilor, astfel încât nici cei care au carduri magnetice cu credit pe ele să nu apuce să taxeze. Nu mai contează dacă ai avut sau nu intenția să fii om corect în timpul unui astfel de control. Important este ca atunci când observi controlorii în stație, să-ți pregătești dinainte cardul și să ajungi cu orice preț înaintea lor în mijlocul de transport, astfel încât să-ți poți apropia cardul de aparatul de taxat înainte ca jepcarii să-l blocheze.