Mărul discordiei a început acum o săptămână, atunci când o căscată „și-a prins piciorul între vagon si peron”

Problema există de mult, dar pe străzi există borduri de care te poți împiedica, praguri, guri de canal lipsă și să nu mai pomenim refugiile de tramvai placate cu o gresie atât de lucioasă încât pot deveni capcane adevărate atunci când se întrunesc condițiile meteo necesare producerii poleiului. Un oraș de mărimea Bucureștiului este plin de astfel de capcane.

Mulți s-au grăbit să critice soluția găsită de Metrorex: aplicarea unor benzi reflectorizante pe marginea peroanelor, totuși este de apreciat faptul că nu au rămas pasivi, chiar dacă au fost împinși de la spate de ANPC .

Care este utilitatea benzii portocalii reflectorizante?

Nu știu dacă din zgârcenie sau cu intenție, acea bandă nu este pusă pe toată marginea peronului, ci doar în dreptul ușilor. Este remarcabilă precizia cu care reușesc să oprească mecanicii trenurile de metrou (și tehnologia contribuie la acest fapt), astfel cei ce se află în așteptarea unei garnituri de tren se pot poziționa astfel încât să fie cât mai aproape de ușă.

Niște oameni civilizați s-ar poziționa  în stânga sau dreapta benzii pentru a realiza un culoar care să permită coborârea mai rapidă din vagoane, din păcate de foarte multe ori atunci când vrei să cobori din vagon trebuie să dai piept cu un munte de oameni nerăbdători să prindă un loc în râvnitul mijloc de transport.

Foto: b1.ro