Cum se mută un site pe un alt domeniu?


Am decis să-mi mut blogul pe un nou domeniu, după cum puteți observa. Motive ar fi mai multe, dar cel mai important este acela că nu vreau să mai depind de RoTLD. 

Așa mi-a venit ideea de a vă prezenta care sunt pașii cei mai importanți de urmat atunci când doriți să vă mutați site-ul pe un alt domeniu fără a pierde beneficiile SEO ale vechiului domeniu. 

În primul rând trebuie să vă asigurați că noul domeniu livrează același conținut ca și cel vechi. Puteți realiza acest lucru în mai multe feluri: fie folosiți noul domeniu pentru a realiza o copie fidelă a vechiului site, fie adăugați noul domeniu ca și alias în contul de găzduire al vechiului site. 

În al doilea rând trebuie să redirecționați vizitatorii vechiului site către cel nou cu directiva 301 (mutat permanent) puteți căuta pe Google „301 redirect” și veți afla cam cum se face asta. În cazul în care ați adăugat noul domeniu ca alias al vechiului site aveți grijă să puteți accesa panoul de administrare și după ce faceți redirecționarea. 

În al treilea rând trebuie să vă logați la Google Search Console și să vă adăugați ambele site-uri. Bine ar fi că cel vechi să fi fost deja înregistrat și verificat ca aparținându-vă. Nu vă mai rămâne decât să îi rugați pe cei de la Google să țină cont de modificarea făcută: solicitare schimbare adresă.

Multă baftă! 

3 gânduri despre ”Cum se mută un site pe un alt domeniu?

    • Grig zice:

      Principiul este același, voiam să aduc în atenție este unealta pusă la dispoziție de Google pentru indexarea schimbării fără a pierde avantajul poziționării în SERP

      Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.