Azi va fi ger năprasnic în București. Am văzut-o pe Firea la TV aseară cum împărțea ceai și sandvișuri boschetarilor de la Gara de Nord din București. Frumos exercițiu de imagine. 

Bine ar fi fost dacă ar fi existat cadrul legislativ necesar pentru a instituționaliza oamenii străzii cu forța. Nu mă gândesc neapărat că ei ar trebui închiși sub cheie și să ne prefacem că nu mai sunt, dar cel puțin ar trebui igienizați cel puțin odată pe săptămână. 

Există un serviciu social al primăriei care ar trebui să se ocupe de acest aspect. Fiecare dintre acest om fără adăpost este un focar de infecții. Ei nu sunt primiți în adăposturi ziua decât dacă este foarte frig afară. Astfel, se văd obligați să se încălzească iarna, atunci când nu este în vigoare niciun cod de ger, plimbându-se cu mijloacele de transport în comun, împrăștiind microbi și paraziți odată cu mirosurile neplăcute. 

Acum este în vigoare un cod galben de ger. Majoritatea boschetarilor au fost strânși de pe străzi și băgați la căldură, de regulă în spitale. 

Peste o săptămână vor fi înapoi în mijloacele de transport în comun, la fel de infecți ca întotdeauna. RATB-ul va continua să-i încălzească fără a face curat în urma lor. Partea mai proastă este că nici gerul nu va mai fi destul de puternic încât să mai omoare din microbi și paraziți.

Boschetar în RATB, e ger afară!
Sursa foto: sectorul4live.ro