Am mai scris despre acest subiect în urmă cu doar câteva luni.

Revin asupra acestui subiect deoarece chiar mă frământă. Am impresia că cineva dictează direcția în care se dezvoltă noile tehnologii împotriva voinței consumatorilor și că, mai apoi, cei din urmă sunt manipulați are astfel încât să simtă nevoia de a se adapta noilor tehnologii.

Display-ul tinde să devină tot mai mare și cu o rezoluție tot mai buna. În urmă cu 10 ani această tendință părea naturală, rezoluțiile de 3-400 pixeli erau într-adevăr insuficiente.

Acum au devenit chiar accesibile afișajele cu rezoluție FullHD. Chiar și pentru un display de 5,5″ densitatea de pixeli la o rezoluție Full HD este la limita pe care o poate percepe ochiul omenesc.

Nu văd rostul rezoluțiilor 2k, 4k pe afișajul unui telefon de 5,5 sau 6 inch.

Pentru mine, un telefon cu rezoluție Full HD ar fi mai mult suficient.

Dimensiunea telefonului este dată, de regulă, de diagonala display-ului. Un telefon cu ecran de 4,5″ îmi stă mai bine în mână decât unul mai mare și este suficient de mare pentru a vizualiza un film sau o pagină web.

Diagonala ideală a afisajului, pentru mine, este cea de 4,5″. Nici mai mult, nici mai puțin.

Nu înțeleg de unde ideea și efortul de a face telefoanele cât mai subțiri. 15 – 20 mm în grosime nu m-ar deranja prea mult, mai ales dacă astfel s-ar putea realiza telefoane mult mai rezistente la șocuri și o răcire mai bună a componentelor.

În plus, dacă nu s-ar dori cu tot dinadinsul realizarea unor telefoane atât de slim , am putea avea capacități mult mai mari de stocare în acumulatorii telefonului.

Grosimea telefonului n-ar trebui să depășească 25mm.

Autonomia. Acumulatorul unui telefon ar trebui să-i poată oferi acestuia o autonomie de cel puțin 36 ore în condiții de utilizare intensă, iar o încărcare completă să se poată face în mai puțin de o oră fără a-i dăuna.

CPU, GPU și RAM. La capitolul ăsta nu mă pot pronunța. Depinde foarte mult de ce vor mai scoate pe piață programatorii. Pot să vă spun că un octacore mediu cu 3 GB RAM îmi par suficiente la nevoile mele de acum.

Procesorul de grafică ar trebui să fie doar suficient încât să poată randa jocurile 3D la rezoluție maximă cu 60fps și cu ale 3 aplicații alergând în fundal.

Alte cerințe:

  • camere pe față și spate cam la nivelul pe care îl au cele de pe Huawei P9 și Samsung Galaxy S6.
  • să fie la fel de durabil ca un Nokia 1100
  • să reziste la apă, 5 bari.
  • memoria internă să fie  complet extensibilă
  • n-ar strica un radio care să aibă funcție de walkie-talkie. În caz de calamitate, o populație dotată cu așa ceva ar putea comunica mult mai ușor.
  • display auxiliar virtual (proiector sau holograma) – ar prinde bine.

Acum aveți o idee mai clară despre cel mai bun telefon pentru mine Sper ca și producători să arunce o privire. 

V-ați făcut astfel de planuri? Cam ce telefon v-ar veni ca o mănușă?