Nu întotdeauna 2 + 2 = 4


În politică, ca și în SEO, nu se aplică regulile din aritmetică. 

În politică, dacă unești două partide, va rezulta un partid care va avea mai puțini simpatizanți decât aveau cele două partide înainte de fuziune. Așa au dispărut, încet, încet, partidele liberale.

În SEO, este bine să nu unești doua site-uri într-unul singur dacă vrei să-ți păstrezi rangul în SERP pe termen scurt sau mediu, rezultatul va fi un site care va avea mai puțin potențial decât cele două luate separat. Este drept că, odată ce indexarea schimbării va fi efectuată, rezultatul poate fi un site mai bine cotat în comparație cu cele inițiale luate separat.

Pe acest blog sunt redirecționate alte două domenii: grig.wordpress.com și lagrig.ro. Domeniul pe care se află acum acest blog este înregistrat de mai puțin de o lună. Odată făcută redirecționarea primelor două domenii, domeniul cel nou, grig.blog, a devenit unul destul de bine clasat în SERP pentru un domeniu înregistrat de doar câteva zile, dar mai prost clasat decât domeniul pe care se vedea conținutul înainte.

Știam că așa se va întâmpla încă înainte de a face schimbările. Am pornit pe acest drum din dorința de a încerca să-mi construiesc o identitate mai puternică în mediul online. Sper ca planul să-mi reușească.

schema-link-seo

2 gânduri despre ”Nu întotdeauna 2 + 2 = 4

    • Grig zice:

      Pe termen mediu și lung rezultatele sunt pozitive, dar pe termen scurt nu ai cum să te clasezi cu conținutul nou la fel de bine ca și înainte de mutarea unui site de pe un domeniu vechi pe altul nou.

      Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.