Zilele astea se scrie istoria


În ciuda încercărilor de dezbinare și de intimidare a protestatarilor, duminică, 5 februarie 2017, în București s-au strâns aproximativ 300.000 de oameni liberi și alte 200.000 în marile orașe ale țării pentru a protesta împotriva aroganței și tupeului unor borfași cocoțați în cârca statului român.

A existat și o contra-manifestație în fața Palatului Cotroceni. O adunătură de țațe proaste și foști securiști au scandat împotriva Președintelui K. Iohannis. Atât de puțini și atât de hidoși erau cei care susțineau guvernul încât însăși idolul lor, tov. Dragnea, s-a dezis de aceea manifestație.

Ziceam că au existat multiple încercări de a dezbina manifestanții: anunțuri terifiante potrivit cărora grupări violente s-au infiltrat printre marea masă a protestatarilor pașnici, încercări de obosire a oamenilor cu ajutorul unor marșuri lungi și inutile, perturbarea circulației metroului. Cu toate acestea, mulțimea de oameni a demonstrat civism, inteligență, dăruire, prin cel mai frumos protest văzut vreodată în România (poate chiar și în Europa).

Ar fi păcat ca, după o astfel de mobilizare civică, să mai supraviețuiască televiziuni ce dezinformează, politicieni puși pe căpătuială sau minciuna la nivel guvernamental.

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.