Parcă a luat-o razna tehnologia … au apărut telefoane cu specificații tehnice ce erau greu de imaginat pentru un desktop în urmă cu doar câțiva ani.

Mulți se întreabă acum care sunt avantajele unui telefon cu procesor Octa Core față de unul cu procesor Quad Core atunci când vor să-și cumpere un telefon nou.

Puțini sunt aceia care se întreabă dacă le este cu adevărat cu folos un procesor cu mai mult de patru nuclee. 

Există, ce-i drept, destule jocuri pentru telefoanele mobile care mănâncă resurse la greu. 

Pot să înțeleg pasionații de jocuri care acordă multă atenție procesoarelor viitoarelor lor telefoane, dar nu pot să-i înțeleg pe aceia care folosesc telefonul doar pentru FaceBook, Instagram și Whatsapp și acordă mai multă atenție procesorului decât camerei foto.

Un telefon cu procesor Quad Core face față cu brio multor exigențe, mai este nevoie și de un GPU bun și de minim 2GB RAM  pentru a avea un telefon care să nu te lase la greu, dacă aceste specificații sunt îndeplinite mai ai nevoie doar de o baterie capabilă să-ți asigure autonomia de care ai nevoie, aceasta poate fi chiar și una externă dacă nu te incomodează prea mult.

Iarăși … nu pot înțelege nevoia de rezoluții peste HD la un ecran de 7~8 inch. Densitatea de pixeli este atât de mare încât nici nu observi diferența între un display HD și unul Full HD. Doar procesorul grafic și bateria resimt această diferență!

Eu tind să cred că se va reveni cât de curând la telefoanele clasice, Nokia simte această oportunitate și cred că va avea mai mare succes cu modelul 3310(2017) decât cu noile sale modele cu Android.

Companii precum Google sau Facebook au sărit deja calul în ceea ce înseamnă intruziune în viața privată cu ajutorul noilor aplicații iar oamenii vor căuta alternative.

Eu, de exemplu, țin un telefon cu Android pe post de calculator portabil și îl folosesc pentru a naviga pe internet iar pentru a vorbi, am început să folosesc un telefon clasic, cu autonomie bună și semnal puternic.

nokia 1208