Greva spontană de la CFR


În această dimineață, mai mulți angajați CFR au pus de o grevă spontană, fiind nemulțumiți de cum decurg negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă.

Potrivit digi24.ro un mecanic de locomotivă a declarat:

Nu poți să pui responsabilitatea unui lăcătuș de revizie, șef de tren, mecanic de locomotivă cu responsabilitatea unui muncitor necalificat care dă cu mătura. Dacă un mecanic doarme, vă dați seama ce ar fi acolo, ar fi o catastrofă, s-ar duce trenul în râpă. Absolut deloc nu sunt reprezentat de lideri și de federație. Negociază pentru ei nu pentru noi. Am încercat (n.red să îi schimbăm) și nu am reușit. De zece ani de zile sunt tot ei la putere, nu putem să facem nimic …

FEROVIARI - GREVA

Circulatia trenurilor a fost oprita total, luni dimineata, de la ora 7.00, cind toti angajatii feroviari aflati la lucru au intrat in greva generala, participind la protestul declansat acum doua saptamini, de mecanicii de locomotiva si salariatii din depourile CFR.
Sursa: mediafax.ro

Eu cred că nu și-au găsit momentul și modalitatea potrivită pentru a protesta. Au lăsat sindicatele în mâinile unor indivizi parșivi, au lăsat CFR-ul să fie sifonat și devalizat, s-au complăcut în mizeria morală și fizică atâția ani și, acum, când au realizat că nu mai au același nivel de trai și că nu mai are cine să le reprezinte interesele s-au apucat de o grevă ce nu are cum să-i mai ajute.

Acești oameni trebuiau să protesteze atunci când CFR-ul era devalizat, atunci când și-au văzut liderii de sindicat întorcându-le spatele. Acum e prea târziu! Singura lor șansă ar fi aceea de a-și căuta de lucru în alte domenii. Poate așa se vor trezi și guvernanții că România a avut odată o companie de transport feroviar …

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.