Era o vreme în care presa se tipărea cu litere din plumb adunate cu grijă în mănunchiuri de zețari. Aceștia aveau grijă să nu stâlcească cuvintele cu greu alese de ziariști. Erau atât de puține greșeli de tipar în acele vremuri încât învățai să vorbești corect citind ziarul. Erau bani și pentru a plăti niște corectori care să dea avizul „bun de tipar”.

Acea presă a murit încet, încet, odată cu dezvoltarea mediului online. Ziariștii de acum se plâng că e greu, că banii din publicitate sunt puțini și banii din abonamente tind spre zero.

Este ușor să te plângi că nu mai vrea lumea să-ți plătească un abonament pentru a-ți citi aberațiile pentru că este greu să pui osul la treabă și să ridici ștafeta.

Oare nu s-ar abona nimeni la un ziar online care să ofere prin mail informații prompte, corecte și analize realiste puse intr-un format profesionist?!

Eu cred că există o astfel de cerere în piață, dar nu mai există ziariști. Chiar și puținii ziariști, ce mai au un dram de talent, au cedat în fața ispitei banului câștigat din părtinire. 

Ce vezi acum pe site-urile „marilor ziare”? Tone de publicitate enervantă, articole luate cu copy/paste fără niciun fel de verificare, titluri scrise aiurea și texte neîngrijite. S-ar abona cineva la un astfel de „ziar”? Poate, dar din greșeală. 

E al dracului de greu să greșești atunci cand scoți bani din buzunar, mai ales atunci când există bloguri mult mai bine informate și redactate, comparativ cu „marile ziare”!

presa online