Cum ajunge lumina sfântă în toate bisericile?


Degeaba se chinuie patriarhia să ne lase impresia că vom avea parte de „Lumină Sfântă” adusă cu avionul direct din Ierusalim, de la Biserica Sfântului Mormânt. Sunt sigur că nu toate bisericile vor primi Lumina Sfântă.

Nici nu sunt sigur dacă trebuie să luăm „lumina” în vârful unei lumânări. Sunt convins că această „lumină” a fost o simplă metaforă la origini, lumina simbolizând cunoașterea învățăturilor Mântuitorului.

Materialismul preoțimii ortodoxe a transformat această metaforă într-un obicei ce nu face altceva decât să-i îndepărteze pe credincioși de la adevăratele valori creștine. 

Sunt foarte mulți „credincioși” ce uită de învățăturile Mântuitorului în încercarea de a ajunge printre primii fericiți posesori de lumânări aprinse.

 Este, oare, aceasta o dovadă de credință, să pleci în noaptea de Paște cu o lumânare aprinsă din biserică, dar avandu-l pe Dumnezeu îndepărtat din Suflet?

Eu prefer să încerc a face din sufletul meu o casă cât mai primitoare pentru Tatălui Nostru, partea cu Biserica o las mai la coadă, deoarece nu simt nevoia să mă închin la betoane, cruci sau icoane și nici nu cred că am nevoie de intermediari pentru a sta de vorbă cu Tatăl Meu!

Dacă vreți să primiți adevărat​a Lumină Sfântă, puneți mâna pe Noul Testament și citiți-L, lăsați grătarele, oalele, sticlele și citiți, mâncați cu cumpătare și iar citiți. Nu-i așa că nu vă vine? Pare o corvoadă? Vă asigur ca nu veți îndura nici pe departe patimile îndurate de Mântuitor în încercarea Sa de a ne lumina!

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.