A început lumea să intre în panică datorită scăderii demografice vertiginoase.

După ce am lăsat țara asta în mâinile unor infractorii de drept comun timp de aproape 3 decenii, ne-am trezit că vom muri bătrâni, săraci și singuri.

Așa cum arată economia și structura demografică a țării noastre acum, nu prea avem șanse să ducem o bătrânețe liniștită.

Unii spun că este prea târziu pentru a mai face ceva, alții spun că ar trebui stimulată natalitatea, eu cred că trebuie să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Pentru ca generația noastră, a celor ce v-om ieși la pensie peste 2 decenii, să aibă de unde primi un venit decent va fi suficient că populația activă de atunci să producă suficientă plus-valoare.

Pentru ca acest lucru să se întâmple nu este absolut necesar să creștem natalitatea, ci, mai degrabă, să investim acum în educație și infrastructură, astfel încât copiii de azi să poată avea eficiența necesară.

Cu alte cuvinte, degeaba am avea 5 milioane de muncitori necalificați sau slab pregătiți căci mult mai utili acestei economii ar fi 1 milion de specialiști bine pregătiți în domenii recente de activitate precum IT-ul.

De ce să nu transformăm România într-un Silicon Valley al Europei? Avem o infrastructură nouă în acest domeniu, internetul zbârnâie și parca suntem oarecum favorizați și de structura noastră genetică. Ne lipsesc șosele și căi ferate moderne pentru a putea atrage investitori străini în domeniu.

Muncă necalificată ar putea face pentru noi și emigranți din țări mai puțin dezvoltate.

Știu că visez frumos, având în vedere clasa politică actuală, dar nu m-am putut abține!