Sisteme electrice de încălzire în pardoseală


Pe frontispiciul Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universității Politehnica – București stă scris cu litere de o șchioapă: „Viitorul este electric!”. Se știe, fără îndoială, că vremea combustibililor fosili este pe terminate, noile surse de energie regenerabilă au la bază energia electrică deoarece este foarte simplu să transformi energia solară sau cinetică în energie electrică pentru a o transporta cu ajutorul rețelelor de înaltă tensiune aproape oriunde.

Acestea sunt motivele care încep să schimbe și tendințele în ceea ce privește nevoia de încălzire a locuințelor, tot mai multe persoane încercând să afle informații despre diferite sisteme de încălzire electrice, începând de la centralele termice ce funcționează pe bază de energie electrică și terminând cu sistemele de încălzire electrică prin pardoseală.

Avantajele încălzirii electrice prin pardoseală:

  • confortul sporit – aerul rece este mai greu decât aerul cald, tocmai de aceea, în cazul în care ușile nu sunt foarte bine izolate, simțim frig la picioare, în cazul încălzirii în pardoseală acest inconvenient dispare, tălpile fiind cele ce vor beneficia primele de confortul termic
  • economie de spațiu – odată montat, acest sistem nu mai ocupă nici fizic, nici funcțional din spațiul încăperii. Există și acum diverse alte sisteme de încălzire ce ocupă un spațiu destul de mic, totuși acestea impun anumite restricții în ceea ce privește amenajarea încăperii.
  • economie de timp și bani – un sistem de încălzire în pardoseală montat de instalatori profesioniști are o durată de viață foarte mare și un randament sporit, cu condiția să nu ne uităm la preț atunci când achiziționăm sistemul de încălzire, ci la calitate.
  • Puteți citi mai multe amănunte despre avantajele și dezavantajele sistemului de încălzire prin pardoseală aici.

    pexels-photo-315265.jpeg

     

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.