Astăzi am încercat să-mi reîncarc un număr Vodafone, pe care nu prea-l mai folosesc, folosind banii disponibili în contul de PayPal.

Am apelat la serviciile oferite de qPay.ro și nu am regretat, în sensul că nu mi-am luat țeapă. La prima vedere site-ul qPay.ro nu pare unul profesionist, cel puțin din punctul de vedere al design-ului. Acest serviciu este oferit de o mică firmă înregistrată în Comarnic, Prahova, acesta fiind un alt motiv de îndoială, în mintea mea, pentru a le folosi serviciile.

QPay iese în evidență prin faptul că permite încărcări mici ale cartelelor prepay, chiar și de 1€, oferindu-le utilizatorilor si modalitatea de a plăti prin PayPal.

Este destul de curios faptul că acest mare procesator de plăți, la nivel mondial, a prins destul de puțin pe piața din România, puțini fiind comercianții ce pun la dispoziție această metodă de plată.

Cum a decurs tranzacția?
Am reîncărcat cartela Vodafone cu 2€, credit pentru care mi-au fost retrași din contul PayPal 3.32€.

Dacă ași fi reîncărcat 2 euro de la un automat ZebraPay, aș fi plătit 12 lei, adică 2.57€.

De aici rezultă faptul că am plătit în plus 0.75€, ceea ce ar putea părea mult. Dacă mă gândesc la faptul că 0.75€ înseamnă 3 lei și 50 de bani, pot să mă consolez cu ideea că atât m-a costat comoditatea de a efectua plata de acasă, folosind niște bani nu tocmai lichizi în România, mai ales că știu și care sunt comisioanele percepute de PayPal în cazul microplăților.

Care este comisionul în cazul unor tranzacții mai mari?

incarcare-vodafone-paypal

Să luăm cazul unei reîncărcări de 5€. În mod obișnuit, prețul este undeva aproape de 30 lei, ceea ce înseamnă 6.43€ conform cursului de azi. Pe qPay.ro prețul afișat pentru a reîncărca 5€ este de 7.10€, (prețul acesta este cel care este debitat din contul PayPal, nu se mai adaugă comisioane în plus la efectuarea plății), de aici reiese un comision de 0.67€.

Eu cred că este acceptabil, voi ce credeți?