Atunci când cineva vrea să verifice calitatea unui site web în vederea stabilirii autorității acestuia în fața motoarelor de căutare folosește uneltele seo de care poate dispune.

Una dintre cele mai folosite unelte SEO este varianta gratuită a Open Site Explorer oferită de moz.com. Această unealtă este destul de bine concepută și ar putea fi chiar foarte utilă, mai ales dacă s-ar baza pe date reale și complete.

De ceva timp, ICANN a permis apariția noilor terminații de domenii, așa au început să apară site-uri cu extensia .blog (ca acest blog) și multe altele.

Între timp numărul acestor site-uri a crescut. Algoritmii folosiți de motoarele de căutare pentru stabilirea ordini în SERP țin cont de prezența acestor noi extensii.

MOZ Open Site Explorer a început să dea rateuri datorită faptului că cei de la MOZ.COM nu au reușit să implementeze în instrumentele proprii și suportul pentru aceste site-uri, datele folosite pentru generarea rapoartelor devenind din ce în ce mai irelevante pe măsură ce au apărut noi site-uri de care nu au ținut cont.

moz-degeaba

Problema este că au instrumente cu plată (MOZ PRO) unele dintre cele mai scumpe de pe piață (149€/luna) și nici acestea nu binevoiesc a lua în calcul întreaga plăcintă a internetului atunci când generează rapoarte!

O unealtă SEO cunoscută îndeosebi de cei mai înteresați în SEO, Majestic.com, oferă date mai relevante cu toate că prețurile pentru pachetele cu abonament sunt mai realiste.