Am trecut cu bine de primul viscol al anului

Bucureștiul a trecut cu bine de primul viscol al anului. E drept că unii dintre locuitorii acestui oraș au avut de suferit … unii au rămas fără mașini, alții nu au reușit să părăsescă acest oraș, alții n-au reușit să plece la drum cu mașina proprietate personală … dar asta e iarna: vrem nu, vrem zăpada și gheața ne mai șifonează..

Majoritatea suntem nemulțumiți de felul în care autoritățile au acționat, pe bună dreptate, dar asta nu înseamnă că nu putea fi mai rău. Dacă bătea vântul cu 120 km/h și cădea de 10 ori mai multă zăpadă, ce ne făceam?! Armată nu mai avem destulă astfel încât să intervină în astfel de situații, doar Dumnezeu știe dacă mai există provizii pentru cazuri de calamități naturale …

Poate că suntem nemulțumiți și datorită faptului că avem așteptări prea mari de la „autorități”. Într-o democrație, poporul ar trebui să reprezinte autoritatea. Poporul ar trebui să fie capabil să-și controleze reprezentanții pe care-i trimit în poziții de decizie, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui ca poporul să nu se mulțumească să vrea, ar trebui să știe și cum să obțină ceea ce dorește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *