Amintirile ne folosesc la ceva doar dacă aflăm la ce anume !

CPU – Central Processing Unit adică: unitatea centrala de procesare
CPU - via Wikipedia

Astăzi am stat un pic de vorba cu un bătrânel simpatic ce-și aducea aminte cu plăcere prosperul București interbelic și efemera sa umbră de după război. Ce vremuri ! Din păcate nu cred că e cazul să reiau descrierea acelor vremuri, sunt destule filme și cărți în care amintirea lor s-a păstrat. Dar ascultându-l am realizat că și eu, la rândul meu am destule amintiri din perioada comunistă, amintiri de care poate nepoții mei vor fi foarte interesați cândva. Îmi dau seama însă că spre deosebire de bătrânelul cu pricina, eu, ca și majoritatea celor îndopați cu tot felul de chimicale pe post de alimente sau băuturi, nu mai avem aceleași șanse să rămânem la fel de limpezi la „CPU”, asta în cazul în care vom mai fi …

Însă de ce să lăsăm în urma noastră aceste amintiri?


Noi ca societate funcționăm precum un întreg. Acel întreg a cărui parte suntem se numește „Omenire”. Așa cum fiecare din noi suntem compuși din forme de viață mult inferioare și care nu pot rezista prea mult autonom, mă refer acum la celule, tot astfel sunt de părere că fiecare dintre noi reprezentăm celula de bază a unei alte entități vii ce se numește simplu „Omenire”. Amintirile fiecăruia dintre noi formează „memoria colectivă” iar fiecare dintre noi trebuie să contribuim la stocarea a unei cât mai mari cantități de informații astfel încât viitoarele generații să aibă premize cât mai solide pentru a lua cele mai bune decizii !

3 thoughts on “Amintirile ne folosesc la ceva doar dacă aflăm la ce anume !

    1. Senzatia asta o am si eu pentru moment, dar cine stie ce ne rezerva viitorul?
      Trebuie sa ne gandim mai putin la noi si mai mult la cei din jurul nostru si am impresia ca pe zi ce trece proportia celor ce se gandesc la binele celorlalti este in scadere. In esenta asta a incercat sa ne invete Iisus: Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti !

  1. sunt altii, baieti destepti altfel… care nu doresc ca noi sa ramanem intregi la cpu. nu-i avantajeaza si are legatura directa cu istoria aia in care eu indraznesc sa nu cred.

    am scris ceva pe blogul vechi, legat de istorie… poate am sa scriu si pe noul blog ca sa ramana acolo, pentru cei care au capacitatea de a intelege ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *