Băsescu și Rușii …

Băsescu şi ruşii sunt ca baba şi mitraliera. Îl doare în posterior pe Băse de ce spun rusnacii (dă interviuri de zici că e „high to the sky”) important pentru el este să se simtă el bine, să guste din plin îmbătătorii aburi ai puterii.
După 20 de ani de la abolirea dictaturii comuniste trăim din nou o dictatură capitalisto-mafioto-securistă, sau mai pe scurt – românească … şi acum unii dintre voi cei ce citesc aceste rânduri îmi veţi spune: care dictatură, băi nene? Păi dacă ar fi fost dictatură ai mai fi scris tu pe blog ca tâmpitu’ tot ce-ţi trece prin cap? Răspunsul meu : În dictatura Ceauşistă probabil că nu, dar în cea Băsesciană cu siguranţă DA, nu trebuie confundat termenul de democraţie cu cel de libertate şi nici cel de dictatură cu cel de oprimare. Dictatura conform DEX-ului reprezintă o formă de guvernământ în care puterea este exercitată de o singură persoană (dictatorul) sau de o clasă socială dominantă, prin urmare dictatorul sau clasa socială dominantă pot alege dacă acordă sau nu anumite libertăţi cetăţeneşti.
Dictatura Băsesciană a ales să acorde libertatea de exprimare şi să o controleze prin anumite instituţii: DNA, CNA, SRI, SIE etc. dar se manifestă prin adoptarea unor măsuri ce afectează populaţia fără a ţine cont de părerea acesteia, prin trucarea rezultatelor votului liber exprimat fie de popor, fie de instituţia ce-l reprezintă: Parlamentul …
Na că am luat-o razna, am plecat de la relaţia Băse – Rusia şi uite unde am ajuns !
Băse nu a înţeles că Rusia este în continuare o mare putere financiară şi politică pe plan internaţional, în timp el este un fraier (în comparaţie cu înalţii funcţionari din Federaţia Rusă) ce reuşeşte să ţină în frâu, deocamdată, un popor de aproape 20 de milioane de oameni ( adică este un pic mai tare decât primarul Moscovei), nu ştiu dacă e bine sau rău faptul că a reuşit să-i necăjască un pic pe rusnaci, cert este faptul că noi ca stat, in jocul politic internaţional suntem o simplă monedă de schimb şi nu cred că avem o prea mare valoare, istoria ne-a demonstrat acest lucru !
Doamne fereşte să ne mai arate acest lucru şi viitorul!

6 thoughts on “Băsescu și Rușii …

 1. Pingback: Octavian Paler, 85 de ani de la naştere « Rokssana's Blog
 2. Da-mi voi sa nu fiu de acord cu tine. Asta nu-i dictatura. Aici nu conduce un singur om… Constitutia nu i-ar permite asta, oricat ar incerca el. Ca cei de prin preajma lui il sustin neconditionat e deja alta discutie… Sa fi convins ca si pe Iliescu l-au sustinut cei de la vremea respectiva si daca vroia sa faca ceva cu tara asta… nu-l oprea nimeni. Numai ca acum se mediatizeaza foarte mult orice zice/face Basescu. Renunta o vreme sa te mai uiti la stirile si emisiunile de la antene si vei observa cat de mult se exagereaza acolo. Basescu a luat unele decizii dure, cu care noi nu vom putea fi de acord niciodata dar naiba stie ce-ar fi facut ceilalti. Vezi ce bine stau grecii, ungurii, spaniolii…
  Nu-l apar pe Base si abia astept o schimbare, dar nu cu foarte mult optimism ci mai mult din curiozitate. Oricum nu ne vom depasi conditia de tara saraca…
  Cat despre Rusi… la naiba cu ei. Niste nesimtiti carora le-a ramas impresia ca li se cuvine tot. Romania nu mai trebuie sa fie sluga lor. Ca de-asta au murit prostii aia in 89.

  hai ca m-am lungit… la naiba! asa-i cu politica 😀

 3. Salut ,
  Mi-am vazut blogul in rubrica „Din când în când dau cu ochii pe:” ,si vreau sa stiu daca doresti sa te adaug in Blogroll .Astept mail sau lasa un mesaj pe blog .

  P.S : De unde esti ?

  1. Nu ţin neapărat să adaugi acest blog în blogroll-ul tău, faci aşa cum crezi de cuviinţă, nu am adăugat pe nimeni în blogroll pentru a crea obligaţii de reciprocitate ci pentru că aşa am vrut.
   … aproape că uitasem să-ţi răspund şi ţie şi lui Sergiulică: îmi târăsc picioarele prin prăfuita capitală, din păcate !

 4. Sincer si eu dadeam acelasi raspuns chiar daca sunt in postura asta sau cea de presedinte.
  Eu cred ca afirmatia aia a fost facuta pentru „a da bine” la alegerile prezidentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *