Beneficiile unui site de prezentare

Pentru o mică afacere, beneficiile unui mic site de prezentare pot să pară insignifiante. În anumite domenii de activitate, aceste beneficii sunt destul de mici. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că și costurile pentru realizarea unui site pot fi la fel de neînsemnate, iar atunci când tragem linie putem observa că investiția în realizarea unui site de prezentare nu este una chiar atât de inutilă.

website_prezentare_beneficiiToți acei care vor să investească 1-200€ în realizarea unui site, așteptând ca în urma acestei investiții să își dubleze vânzările sau să devină no1 în Google în perioada imediat următoare, vor regreta amarnic faptul că au cheltuit acei bănuți.

Nu ai cum să-ți construiești un magazin super-mega-ultra și să te aștepți să ai vânzări care să-ți acopere investiția în primul an de activitate fără a investi îndeajuns în reclamă, astfel încât lumea să-ți cunoască oferta și să-ți calce pragul.

Diferența principală între un magazin fizic și un site online constă în felul în care se construiește „vadul”.

  • În cazul unui magazin fizic, trebuie să cauți o locație care are deja un vad construit, pentru că este destul de dificil să-ți construiești propriul vad comercial, mai ales în anumite zone mai greu accesibile publicului țintă.
  • În cazul unei afaceri din mediul online, vadul poate fi construi ulterior și de cele mai multe ori chiar trebuie construit ulterior realizării site-ului. Costurile pentru a realiza acest vad comercial pot fi mari în comparație cu cele ale realizării efective a site-ului.

Un site de prezentare nu face altceva decât să ajute un magazin / o afacere fizică să-și extindă vadul în mediul online.
Trebuie ținut cont de aceste aspecte și de costurile necesare promovării site-ului înainte de a aștepta beneficii din acestă direcție.

Mai există un beneficiu care poate fi adus de un site de prezentare bine realizat, îmbunătățirea imaginii afacerii. Dar acest beneficiu este greu de cuantizat în bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *