Scrisoare deschisă către toți prea fericiții capi ai bisericii ortodoxe!

Frumoase vorbe rostiţi, dar atât de întortochiate încât îndepărtaţi „credincioşii” de Dumnezeu! Biserica ar trebui să fie clădită în sufletul oamenilor şi nu în piatră, Învăţăturile ar trebui să fie simple şi pe înţelesul tuturor iar învăţătorii ar trebui să ilumineze minţile învăţăceilor în primul rând prin puterea exemplului şi nu pentru a obţine beneficii lumeşti. Atunci când voi vedea aceste principii aplicate în cadrul ritualurilor Bisericii Ortodoxe Române voi spune cu mândrie tuturor că sunt „creştin ortodox” până atunci mă voi declara simplu: creştin!

Nişte chestii:

 • nu vreau ca din banii publici (bugetul de stat) să beneficieze biserici şi culte, singurele forme de venit pentru astfel de organizaţii ar trebui să fie donaţiile făcute în mod individual şi voluntar. Bisericile şi cultele ar trebui să fie recunoscute ca entităţi juridice şi asimilate organizaţiilor non profit ca şi regim fiscal!
 •  implicarea oricărui cult religios în orice fel în treburile statului ar trebui interzisă prin lege (nu înţeleg de ce trebuia implicat preotul satului în procesul de recensământ, nu înţeleg de ce statul foloseşte banii mei pentru construirea unei hidoşenii precum catedrala  lu’ peşte, mie nu îmi trebuie şi nu îmi permit costurile ei şi parcă într-o carte pe care se jură toţi mincinoşii din conducerea statului scria: „nu râvni la bunul altuia!”
 • vreau ca toţi mai marii cultelor religioase „să-i dea Cezarului ce e al Cezarului” adică să-şi declare şi supună legilor fiscale toate veniturile!
 • Dumnezeu ascult rugăciunile

 

Biserica Ortodoxă Română, pe scurt BOR,
 mă pierde! Dacă vre-un preot are puterea
 să mă aducă pe calea cea bună prin
"puterea cuvântului" este invitat
 să o facă în scris aici.

 

7 thoughts on “Scrisoare deschisă către toți prea fericiții capi ai bisericii ortodoxe!

 1. Niciodata nu cred ca mai marii de la bor isi vor declara averile pentru ca e clar la ce averi au toti capii din bor vor sari enoriasii pe ei .

  Toti capii de la bor sunt milionari in euro

 2. Iti recomand sa citesti o carte si o sa intelegi de ce se intampla acestea. Cartea aparut in 2 editii la noi in tara: „Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei” un titlul iar altul (eu zic ca varianta asta este o traducere mai buna) „Cuviosul Siluan Athonitul”. Cred ca te va lamuri asupra unor lucruri si nu va mai trebui sa vina cineva sa isi incerce cuvantul asupra ta. In cel mai rau caz va fi doar o carte in plus citita. Sa auzim de bine.

 3. Nu vreau sa-ti tai elanul, dar cu toate ca ai intitulat postarea „Scrisoare deschisa” ma indoiesc ca o sa fie si vreun preafericit care sa te viziteze s-o citeasca. Poate ca nu intra pe net, poate sunt ocupati cu fondurile bisericesti

 4. „Noi” nu avem încă cultura şi educaţia necesară pentru a percepe corect cum merg lucrurile, dar preoţii au şi educaţia şi puterea dar nu au voinţa de a ne face pe „noi” să vedem Adevărul, unii dintre „preoţi” (cred că aceia care au făcut şi ceva studii pe la Ştefan Gheorghiu, ceva practică pe la Securitate sau mai nou SRI) au ştiut să le închidă ochii celorlalţi. Trebuie să le deschidem ochii. Eu cred în viaţa de apoi şi în marea judecată şi ştiu că este crunt să fii lăsat pradă în ghearele pierzaniei.

 5. Nu te inteleg. O scrisoare deschisa ar trebui catre noi, cei dobitoci, care ne lasam furati de catre cei care ne conduc tara, bisericile, ministerele.
  Eu zic sa incepi cu o scrisoare deschisa catre noi, cetatenii de rand ai acestei tari si sa incercam sa facem ceva sa luam ATITUDINE, nu sa jefuim ca si la revolutie si sa dam in cap cui nu trebuie. Sa fim organizati si sa facem ceva, ca altfel ajungem sa ramanem batrani si singuri in aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *