Biserica și Avortul

avort-biserica
Biserica Ortodoxă militează împotriva avortului, organizează marșuri și ține predici prin biserici. În același timp, suge din bugetul statului cât poate și evită să cotizeze la acesta.

Știu că este speriată această instituție de sumbra perspectivă de a nu mai avea enoriași care să cotizeze, dar nu asta este soluția.

Prin interzicerea avortului nu am face altceva decât să condamnăm un număr însemnat de femei la o moarte prostească. Și în timpul regimului comunist era interzis avortul, dar erau destule femei care apelau la această soluție lipsindu-se de cadrul medical.

Sunt de acord cu faptul că avortul reprezintă un păcat similar cu crima, dar dacă nu condamnăm la moarte criminalii nu ar trebui să condamnăm nici femeile care apelează la această soluție.

O politică de creștere demografică este absolut necesară în aceste vremuri în România, dar aceasta costă!

Ce ar trebui să facă Biserica Ortodoxă Română pentru a combate avortul în România?

Biserica ar trebui să-și îndemne enoriașii să investească mai puțin în animale de companie și mai mult în​ semeni: copii orfani și oameni aflați în dificultate, atât din punct de vedere financiar, dar mai ales sentimental.

Tot Biserica ar trebui să sprijine Statul în aplicarea unor politici de creștere demografică prin acțiuni de bun-simț: să renunțe a se mai înfrupta din Buget și chiar să contribuie la acesta în mod corect, pentru că, fără a avea fonduri suficiente  niciun Guvern nu va reuși într-o astfel de încercare.

Ce ar trebui să facă Statul pentru a combate avortul?

Politicile de creștere demografică​ reduc până la anulare nevoia unei astfel de practici. Aceste politici sunt destul de bine cunoscute și țin în foarte mare măsură de nivelul de trai al tinerilor și de educație, fiind destul de costisitoare pentru buget în momentul aplicării, dar acestea aduc în 20 de ani de la aplicare serioase beneficii.

Aștept să fiu contazis cu argumnte și eleganță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *