Blog sau site?

Samsung Galaxy Camera

Aceasta este întrebarea ce-a mai des întâlnită atunci când cineva vrea să înceapă a-și promova serviciile sau produsele pe net.

Există o oarecare confuzie între cei doi termeni, mai ales datorită faptului că una dintre cele mai folosite platforme de blogging, wordpress-ul, a devenit și un CMS foarte des folosit pentru crearea site-urilor de prezentare sau chiar a magazinelor online.

Pentru a lămuri această dilemă, am să încerc să vă prezint care este semnificația celor doi termeni.

Un Blog este de fapt un site sau o parte a unui site în care utilizatorul își publică ideile, pățaniile, opiniile într-o ordine cronologică, ca și într-un jurnal. De fapt, denumirea de blog vine de la contopirea a două cuvinte englezești: web log (jurnal pe internet). O definiție mai pertinentă a blogului ar fi aceasta:

Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.

Sursa: wikipedia.org

 Site-ul web ar fi cel mai bine definit așa:

 Noțiunea site web provine din expresia engleză web site și desemnează o grupă de pagini web multimedia (conținând texte, imagini fixe, animații ș.a.), accesibile în Internet în principiu orișicui, de obicei pe o temă anume, și care sunt conectate între ele prin așa-numite hiperlinkuri. Diversele site-uri web pot fi create de către o organizație, o persoană particulară, instituții publice etc. Inițial noțiunea apărea în limba română scrisă sub două forme : sit web și site (ca în limba engleză).

Sursa:wikipedia.org

 

Pentru a răspunde la întrebarea din titlul acestui articol,

Pot să vă spun opinia mea: cea mai bună soluție pentru a începe promovarea pe internet a produselor sau serviciilor dumenavoastră ar fi crearea unui site web de prezentare pe o platformă de blogging. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *