Că tot răsuflaseră ușurați …

Parcă aseară urmăream o știre care spunea că au fost date publicității imagini de la arestarea teroristului care a participat la recentele atentate din Paris. Scena se întâmpla chiar în Bruxelles, iar autoritățile păreau mulțumite de ele însele și de felul în care destructuraseră o rețea și de armamentu greu pe care-l confiscaseră.

Astăzi deschid calculatorul si ce să vezi: 28 de oameni au murit în Bruxelles, în mai multe explozii diferite, un fel de Paris dar la o altă scară …

Părerea mea este că trebuie luptat altfel cu astfel de „fenomene”, nu trupele anti-tero le va da de cap ci o mică cenzură sau de preferat o autocenzură a presei.

Scopul oricărei acțiune teroristă este acela de a produce teroare, iar acestă teroare este amplificată la maxim de presă. Cred că teroriștii nu s-ar mai simți la fel de împliniți în situația în care nu s-ar mai face atât caz de acțiunile lor. Știu că este greu să nu publici astfel de știri, dar parcă ar fi altfel percepute în cazul în care nu s-ar spune nimic despre autori, dacă nu s-ar mediatiza revendicările atentatelor.

Cu ce scop ar mai depune atâtea eforturi pentru a răspândi teroarea o organizație dacă nu s-ar bucura de „gloria” de a fi considerată autoarea dezastrului.

atentat-bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *