Când vom învăța să luăm atitudine?

Peste tot aud oamenii lamentându-se: că s-au înmulţit numărul de magazine ilegale de substanţe halucinogene, că banii nu ne mai ajung, că sunt prea multe victime nevinovate ale accidentelor de circulaţie provocate de inconştienţii cu bani care au puterea să scape nevinovaţi, că suntem prost conduşi, că nu ştiu ce lege e strâmbă, că nu ştiu ce taxă e prea mare, că funcţionarii publici sunt aroganţi şi neperformanţi, etc.
Când spun peste tot nu mă refer doar la mediul online, ci şi în off-line: la coadă la oferte, în staţie la autobuz, în autobuz, în metrou, în pieţe, la coadă la dat bani (facturi, rate, taxe – pentru că de cele mai multe ori românul este atât de fraier încât se înghesuie să-şi plătească taxele în timp ce statul nu ştie cum să le pape mai repede pe te miri ce!)
Multe din aceste probleme pot fi rezolvate de comunităţi, dar pentru acest lucru nu este suficient ca membrii acelei comunităţi să se lamenteze, acea comunitate trebuie să înveţe să îşi arate forţa şi să ia atitudine! Un grup de 100 de şmecheri, indiferent de forţa lor financiară, poate fi neputincios în faţa a câtorva mii de oameni uniţi şi hotărâţi care au la dispoziţie o multitudine de pârghii (încă legale) de a-şi impune punctul de vedere!
Ştiaţi că 100.000 de oameni (mai puţin de 10% din numărul locuitorilor din Bucureşti) pot iniţia o lege? – articolul 74 din Constituţia României- , Dacă 100.000 de oameni susţin în scris şi prin demonstraţii o lege, aceasta este imposibil a fi ignorată de parlament!

1 thought on “Când vom învăța să luăm atitudine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *