Ce înseamnă deszăpezire?

Ce înseamnă deszăpezire?

La noi deszăpezire înseamnă să iei zăpada de pe stradă și să o împingi spre trotuar împiedicând apa care ce rezultă din contactul cu cauciucurile și sărurile să ajungă în canal. 

Deszăpezirea trotuarelor revine în sarcina celor ce dețin locuințe sau afaceri. Ce pot face cei care au ghinionul să le treacă un trotuar prin fața casei? Pot încerca să trimită zăpada retur pe carosabil. 

Pentru că românul este un om conștiincios, de regulă, se formează un zid din zăpadă greu de escaladat de pietonul nevoiaș care dacă reușește să-l treacă trebuie să testeze impermeabilitatea șoșonilor în râul ce desparte carosabilul de trotuar.

Să revenim la esența deszăpezirii unui oraș. O deszăpezire corectă ar presupune îndepărtarea zăpezii, nu mutarea ei din stânga în dreapta. 

Chiar și în urmă cu 50 de ani se îndepărta zăpada de pe străzi, era urcată în camioane și remorci și trântită în Dâmbovița. Acum ne-am modernizat și considerăm că această procedură nu este ECO. În țări mai civilizate puțin există mașinării care topesc zăpada și o trimit în stare lichidă la canal. În București avem așa ceva?

https://youtu.be/Ctqw5oZ2zcg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *