Ce preț are blogul meu?

Google's homepage in 1998
Image via Wikipedia

Nu cred că prețul unui Blog poate fi evaluat corect, chiar folosind criteriile, foarte pertinente dealtfel, menționate de un expert. În primul rând dacă un blog ar fi monetizat corespunzator și ar fi aducător de profit ar fi total ineficient să fie vândut având ca preț veniturile din ultimele 12 luni, de ce aș vinde o garsonieră care îmi aduce un venit lunar din chirii de 200 euro contra sumei de 2400 euro? În al doilea rând, dacă sunt în stare să adaug conținut în continuare unui blog de succes astfel încât să nu-i scad valoarea de ce să nu îmi fac eu un blog nou nouț de la zero iar cu banii pe care îi economisesc să îmi promovez acel nou blog astfel încât în mai puțin de 30 de zile să reușesc să ajung la aceleași nivele de performanțe.
Dacă cineva ține morțiș să achiziționeze un blog poate să o facă din mai multe motive și atunci propietarul blogului ar trebui ca înainte de a stabili un preț pentru blogul în care a pus suflet, să afle care sunt motivele pentru care este curtat cu o astfel de ofertă. Un exemplu ar fi cazul în care un producător de pantofi, încercând să caute cuvântul „pantof” pe Google ar descoperi că un blog ce nu are nici în clin, nici în mânecă cu pantofii, apare în rezultatele căutării pe locuri fruntașe și poate ajunge la concluzia că ar putea fi folosit ca vector de promovare a produselor și că o investiție de 2000 de euro în achiziționarea blogului respectiv ar fi profitabilă pentru el, un alt caz ar putea fi acela în care unele din articolele de pe un anumit blog ar putea prejudicia o afacere mai mult sau mai puțin curată prezentând dedesubturile acelei afaceri caz în care „afaceristul” ar fi dispus să ofere un preț destul de mare doar pentru a aduce la tăcere respectivul blog sau pentru a „retușa” modul în care sunt prezentate acele „dedesubturi”!
În concluzie nimic altceva decât raportul dintre cerere și ofertă nu poate fi mai obiectiv în a stabili un preț pentru un anumit produs, indiferent de natura acestuia.

  • Trei motive pentru care devii mai deştept la bătrâneţe (rokssana.wordpress.com)
  • www.idevice.ro (Aplicatii gratuite sau la pret redus pentru Mac OS)
  • natysianda.blogspot.com (Bluza George – mar 10/38 – pret 30 lei)
  • vintaje.wordpress.com (Fusta maxi jeans HM Divided Pret: 25 lei)
  • cububulashopping.blogspot.com (top florar)
  • themuffinwardrobe.blogspot.com (SANDALE „H&M”-PRET 50 LEI-REZERVATE)
  • www.mediaddict.ro (Compania lui Liviu Nistoran lansează un tablet PC cu ecran de 9,7 inch şi un preţ de 1.899 lei în varianta 3G)
  • la-fille-aux-pieds-nus.blogspot.com (Geanta cross-over – 45 ron)

3 thoughts on “Ce preț are blogul meu?

  1. Pingback: Rudolf Steiner « Rokssana's Blog
  2. Pingback: cuvinte care ne despart « Rokssana's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *