Cele mai bune becuri economice cu LED

Update:
Între timp, lucrurile au mai evoluat. Au apărut mult mai mulți producători pe piață, becurile cu led s-au ieftinit și lumea a început să observe care sunt cele mai fiabile.

Pentru a vedea care sunt cele mai bune becuri cu led, faceți click pe butonul de mai jos:

Top Becuri cu LED


În București au mai rămas puține întreprinderi funcționale dintre cele ce erau „mândria societății comuniste, multilateral dezvoltate”. Una dintre supraviețuitoare, Electromagnetica, produce niște corpuri de iluminat cu LED. Produsele acestei uzine sunt foarte fiabile și chiar dacă sunt destul de scumpe, acestea ar trebui să fie nelipsite din orice gospodărie din România deoarece reușesc să lumineze foarte eficient, atât de eficient încât pe parcursul celor 50.000 de ore de funcționare fiecare bec de 9W (care produce mai multă lumină decât becurile convenționale de 100W), aduce o economie la bugetul familiei de aproximativ 50 ori mai mare decât pretul acestora.

Orice oră de funcționare reduce consumul cu 91Wh. În 50.000 de ore energia economisită ar fi de 4550 kWh. Dacă luăm în considerare un preț mediu de 50 bani per kWh, rezultă o economie de 2275 lei.

De ce nu profită românii de această șansă de a economisi, oferită de o întreprindere pur românească, care dă de muncă altor români?

Nu sunt destul de informați. Becurile cu LED sunt destul de scumpe în comparație cu cele cu incandescență fabricate de firme obscure din China, cu defecte atât de vizibile și de grave încât pot pune chiar și viața în pericol. Omul în necunoștință de cauză și datorită comodității preferă să dea 1- 2 lei pe săptămână pe câte un bec de la „magazinul din colț” în loc să scoată din buzunar câteva sute de lei pentru niste becuri moderne, fiabile și economice, care să-i „țină” 50.000 de ore (peste 5 ani si jumatate) pe care nu le găsesc oricum decât la anumite magazine specializate.   

Voi cât ați fi dispuși să dați pe un bec pentru a face o economie de 2200 lei la factura electrică?

 

1 thought on “Cele mai bune becuri economice cu LED

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *