Ceva nu e în ordine cu gripa asta …

Dacă urmărești știrile afli câteva informații răzlețe despre gripă.

S-au cumparat 500.000 de doze de vacin antigripal pentru a fi distribuite gratuit, mai apoi s-au mai cumparat încă 150.000 pentru că la fiecare medic de familie nu ajunseseră decât câteva zeci de doze.
Ceva este fără noimă în această informație – dacă 500.000 au fost doar un praf în ochi, încă o treime de praf în ochi schimbă cu ceva situația?

S-au înmulțit cazurile confirmate de gripă, pe la jumătatea lui Ianuarie cifra oficiala indica vreo 31 de cazuri.
Și aici este o oarecare contradicție: ori s-au înmulțit cazurile de gripă destul de mult încât această informație să fie o știre, ori sunt doar câteva cazuri răslețe. Am fost nevoit să circul prin spitale zilele astea și din ce am auzit pe la colțuri, cred că numărul cazurilor de gripă este cu mult mai mare. 

Oare cum de nu este reflectată situația reală a cazurilor de gripă în statisticile oficiale?

Eu bănuiesc cam care ar fi principalele cauze:

– pentru a putea fi declarat oficial un diagnostic de gripă, ar trebui să existe o probă a acestui lucru, un extrudat în care să se fi găsit și identificat virusul cu pricina. Știu sigur că sunt foarte puține spitalele care dispun de dotările necesare pentru a face acest lucru. 
De cele mai multe diagnosticarea și tratamentul gripei se face pe bază și asupra simptomelor. Foarte rar sunt amănunțite analizele în așa fel încât să se știe care este virusul care provoacă aceste simptome, ca să nu mai vorbim de tulpinile acestora.

– dacă s-ar diagnostica și declara  toate cazurile de gripă nu cred că ar arăta prea bine ministerul sănătății … și se apropie alegeri … și multe bube ale sistemului de sănătate ar ieși la iveală …

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *