Comentând la rece examenul de Bacalaureat …

Ce să o mai dăm cotită de colo colo … agramatul de Funeriu le-a făcut-o şi celor din opoziţie şi celor ce doreau diplomă de bacalauleat fără să pună burta pe carte  şi cu asta basta …

Liceele ce au scos procente de promovabilitate de 100% anul trecut şi anul acesta nu au reuşit să aibă nici un elev cu diplomă de bacalaureat reprezintă mărturia reuşitei ministrului. Singurul lucru ce i se poate reproşa este faptul că această schimbare de abordare s-a făcut parcă prea brusc şi cu prea multe victime colaterale. Au fost cazuri în care au fost eliminaţi din examen pe motiv de fraudă toţi elevii dintr-o anumită sală de examinare, în aceste cazuri  nu cred că s-a procedat corect deoarece oricât de bine ai fi pregătit, atunci când vezi că majoritatea trişază nu ai  cum să nu o faci şi tu, deci există posibilitatea ca în acele săli să fi fost şi copii capabili de a lua o notă onorabilă dar care au fost luaţi de val, prin urmare mult mai corect ar fi fost ca în aceste cazuri copiilor să li se fi dat o a doua şansă iar profesorii supraveghetori să fi fost aspru pedepsiţi.

Ar mai fi multe de spus:

* poate că subiectele trebuiau să fie de un nivel de dificultate mai mic, măcar cât să fi dat şansa elevilor inteligenţi dar care nu au fost destul de silitori să obţină un amărât de şase ….

* poate că nu trebuia să se pună accentul atât de mult pe abilitatea de critici literari a elevilor ci mai mult pe gramatică şi pe istoria literaturii ….

* poate că domnul Funeriu şi aţli câţiva din viaţa publică ar fi trebuit să susţină acest examen în acelaşi timp şi în aceleaşi condiţii cu elevii pentru a mai băga câţiva pumni în gurile rele ce pretind că avem oameni incompetenţi la cârma ţării ….

* poate că aşa trebuia să se susţină examenele încă din anii ’90 ….

Poate …. şi vă las pe voi să continuaţi …..

2 thoughts on “Comentând la rece examenul de Bacalaureat …

  1. Pingback: Comentând la rece examenul de Bacalaureat … (via La Grig) « Tudor Grigore
  2. Pingback: Funeriule, eşti voaior bre? | La Grig ...un blog cu bun simţ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *