Condamnat la moarte pentru trafic de droguri …

Este ciudat cât de oripilați suntem pentru că un tânăr român a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru simplu fapt că făcea pe cărăușul de droguri. Sincer eu sunt împotriva aplicării pedepsei capitale atât timp cât nimeni nu poate garanta 100% că justiția este infailibilă, întotdeauna s-au făcut si erori în sistemul de justiție și în satele în care s-a aplicat pedeapsa capitală au existat destule situații în care s-a constatat (prea târziu) că oameni omorâți în numele dreptății erau nevinovați.

Cu toate astea nu-mi vine bine să văd că ne revoltăm atunci când cineva este condamnat la moarte pentru trafic de droguri și nu ne revoltăm pentru că în Codul Penal din România sunt pedepse mult prea mici pentru astfel de fapte, cred că munca silnică pe viață ar putea fi o pedeapsă care ne-ar feri de multe rele, mai ales în cazul în care s-ar aplica nu doar traficanților de droguri sau carne vie, ci și cazurilor grave de corupție (gen dosare în care sunt vehiculate sume cu șase zerouri).

Munca silnică pe viață ar fi genul de pedeapsă care să sperie cu adevărat. Pedeapsa cu moarte e vax. E ca și cum ar transforma deținutul în porc: îl îngrașă pentru un timp și apoi: bang … și gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *