Unul din cursurile gratuite prin programul POSDRU 2015

Dacă simți nevoia unei schimbări în vița ta, înseamna că trebuie să iei în calcul și opțiunea de a fi unul dintre beneficiarii programului POSDRU.

Cursul este pe tema „competente antreprenoriale”, la finalul cursului, absolvenții vor avea un bagaj de cunoștințe ce le va permite sa deschidă/conducă/administreze o mica afacere în condiții de maximă performanță economică.

Cursul are un modul inițial de 60 de ore (vor fi grupate în 9 sau maxim 10 zile) și va avea loc în București, iar cursanții vor fi împărțiți în grupe de cate 14 persoane.

Participanții vor beneficia de o indemnizație de 600 lei.

Cei care vor absolvii cursul (va fi un examen) vor putea sa se înscrie la un follow up în cadrul căruia dezvoltă un proiect teoretic legat de tema cursului. O parte din proiecte (cele mai bune) vor fi premiate cu aproximativ 2000 de euro.

Actele necesare înscrierii sunt:
– copie CI (sa reiasă domiciliu sau viza de flotant în București/Ilfov);
– adeverință de șomaj – dacă este cazul;
– declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu a mai urmat un curs pe aceiași temă;
– declarație pe propria răspundere ca nu are un loc de munca și ca nu se afla în căutarea unuia (adica nu a fost la un interviu înainte de începerea cursului unde a fost acceptat și urmează să înceapă munca după terminarea cursului)
– adeverință de la medicul de familie.

Atenție! Nu pot participa cei care urmează o forma de învățământ de stat sau cei pensionați sub orice motiv, de asemenea, nici cei care nu au absolvit minim liceul.

Cursurile vor avea loc în București

Update:
Cursurile despre care vorbeam s-au cam terminat, „examenul” s-a dat, mai urmează să fie încasați banii din indemnizații.

Am participat la astfel de cursuri și nu am fost destul de încântat încât să-mi doresc să urmez și programul „follow-up”, cel în care se pot obține cei 2000€. Prea mult timp pierdut aiurea-n tramvai. Pe deasupra mai mă doare și sufletul când văd câți din banii europeni se scurg printre degetele noastre fără a contribui în mod concret la un viitor mai fericit pentru copiii noștri.

Dacă aveți opinii pro sau contra, dacă vreți să împărtășiți din experiența voastră cu privire la aceste programe, puteți folosi formularul de mai jos pentru a le exprima.

8 thoughts on “Unul din cursurile gratuite prin programul POSDRU 2015

  1. Buna ziua

    Mai aveti anul acesta sau anul viitor curs de dezv competente antrprenoriale? Si vare sunt conditiile de participare?

    Multumesc.
    simona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *